Guttmann átka

405327

Mert hát miért ne kezdené az ember a blogját rögtön egy átokkal.

Guttmann Béla egymás után két bajnoki trófeát és két BEK-serleget is bespájzolt a Benfica vitrinjébe, ezután pedig felkereste a klub vezetőségét azzal a kéréssel, hogy emeljenek a fizetésén, elvégre ő nem ürülékkel gurigázik. A sikerek ellenére a vezetés elutasította a kérést, Guttmann pedig azonnal szedte is a sátorfáját, búcsúzásképpen pedig megátkozta a klubját, miszerint „mostantól száz évig nem fog a Benfica európai kupát nyerni”.
Hogy azóta mennyire kellemes lehet Benficának lenni, azt nehéz kifejezni, jelen állás szerint a Benfica Guttmann Béla távozása óta 8 európai kupadöntőt bukott el, az 1990-es bécsi döntő előtt egy nappal maga Eusébio ment el az átok feloldásáért imádkozni a sírjához.
Másnap 1-0-ra kikaptak a Baresi vezette Milantól.

Hiába „Guttmann átka” a blog neve, a továbbiakban erről nem lesz szó, a Benfica sem kerül reflektorfénybe. A blog a futballmeccseket eldöntő taktikai harcról, futballelméletről, meccselemzésekről kíván szólni, többnyire írásos formában, a legtöbbször képekkel, kicsit ritkábban pedig saját készítésű videókkal megtoldva. A szívem futballért felelős rekesze a Manchester Unitedé, úgyhogy többnyire az ő játékuk kerül majd terítékre, de lesz elemzés máshonnan is: a komolyabb csapatok érdekes meccsei is felkerülnek, bajnokik és BL-meccsek egyaránt, valamint a nemzetközi tornákról (EB-VB) is biztos kerül majd fel rengeteg bejegyzés.
Remélhetőleg együttműködésben a Stertford Enddel, ha egy-egy bejegyzés érdekesre sikerül akkor náluk is előfordulok, őket is ajánlom az ide látogató ManUtd rajongó tezsvíreknek.

Az első bejegyzésben biztos valami nagyon hangzatos dolgot kéne írnom, amivel leteszem a kis futballblog-piramisom alapjait, én viszont inkább kis hazánk legsikeresebb edzőjének, Guttmann Bélának áldása helyett az átkát kérem erre az oldalra. Mert az úgy sokkal mókásabb. Cserébe felajánlom neki a blog címét és a fejlécét, remélem ez elegendő áldozat lesz hozzá.

Az olvasáshoz és a videónézéshez jó szórakozást.

(Felül a fejléc és a háttér határán áthúzódó szürke csíkért a wordpress a felelős, sehogy sem tudom eltüntetni.)

-kriss-

 

One thought on “Guttmann átka

  1. Visszajelzés: Nem minden a pénz: Dárdait hiába csábítják, marad a Herthánál | HirekMost

Vélemény, hozzászólás?